Privacyverklaring De Schakel Dit is de privacyverklaring van de Vereniging De Schakel, gevestigd te Keizer Karelweg 94b te Amstelveen, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 803153223, hierna te noemen: `de Vereniging`. Bewust of onbewust deel jij persoonsgegevens met ons. Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in deze privacyverklaring voor jou uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Heb je vragen naar aanleiding van het lezen van deze verklaring, stel je vraag dan gerust per e-mail aan privacy@deschakelamstelveen.nl In onderstaande tabel kan je snel en eenvoudig terugvinden met welk doel we welke persoonsgegevens van jou verzamelen, hoelang wij deze bewaren en wie deze persoonsgegevens eventueel van ons ontvangen. Deze tabel is geldig voor de persoonlijke gegevens van alle deelnemers, vrijwilligers en ouders en wettelijke vertegenwoordiger van de deelnemers. Voor de deelnemers en ouders/wettelijke vertegenwoordigers gebruiken wij het aanmeldingsformulier om lid te worden van de vereniging. Voor de vrijwilligers gebruiken wij de vrijwilligersovereenkomst om vrijwilliger te worden van de vereniging. Met de lidmaatschapsovereenkomst in onderstaande tabel wordt zowel het aanmeldingsformulier als de vrijwilligersovereenkomst bedoeld. Cookies Een cookie is een klein tekstbestand dat met de pagina’s van een websites wordt meegestuurd en door de browser op je computer, tablet of mobiele telefoon wordt opgeslagen. De website van de vereniging bevat geen cookies. Verstrekking van persoonsgegevens aan derden Zonder jouw toestemming verstrekt de Vereniging jouw persoonsgegevens alleen aan derden als dit noodzakelijk is voor de uitvoering van de Overeenkomst die de Vereniging met jou heeft, tenzij de Vereniging wettelijk verplicht is om jouw persoonsgegevens te verstrekken aan deze derden. In de tabel hierboven tref je een overzicht aan van de situaties waarin persoonsgegevens aan derden worden verstrekt. Inzage, correctie en verwijdering van persoonsgegevens Je hebt het recht de Vereniging te verzoeken om inzage in jouw persoonsgegevens (tenzij de Vereniging op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) niet gehouden is deze inzage te verschaffen) en om jouw gegevens te laten aanvullen, verwijderen of af te schermen. Je dient je bij een dergelijk verzoek te identificeren. Indien je wenst dat jouw gegevens verwijderd worden, zal de Vereniging deze verwijdering doorgeven aan alle andere organisaties die de betreffende gegevens van de Vereniging hebben ontvangen. Beveiliging persoonsgegevens De Vereniging treft passende maatregelen om jouw persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies, ongeautoriseerde toegang, publicatie en onrechtmatige verwerking. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot jouw gegevens, dat de toegang tot de persoonsgegevens afgeschermd is en dat onze veiligheidsmaatregelen regelmatig gecontroleerd worden. Links naar andere websites De website kan links naar andere websites bevatten. Deze Privacyverklaring is alleen van toepassing op de websites van de Vereniging. Andere websites kunnen hun eigen privacybeleid hanteren. De Vereniging raadt je aan om voor het gebruik van andere websites altijd de betreffende privacyverklaring van die websites te raadplegen. Wijziging van het privacy beleid De Vereniging past haar privacybeleid van tijd tot tijd aan om deze up-to-date te houden. Op de websites zal steeds de meest recente versie van onze Privacyverklaring worden opgenomen. de Vereniging raadt je dan ook aan de Privacyverklaring regelmatig te raadplegen. Bij belangrijke wijzigingen zal de Vereniging er alles aan doen om jou per e-mail en via de websites te informeren. Contactgegevens Indien je vragen hebt over de verwerking van jouw persoonsgegevens of de Vereniging wilt verzoeken tot inzage, correctie en/of verwijdering van jouw persoonsgegevens, kan je contact opnemen via onderstaande contactgegevens: Verantwoordelijke: Maria Bellis E-mail: Privacy@deschakelamstelveen.nl Telefoonnummer: 06-24666007 Klacht over de verwerking van jouw Persoonsgegevens Natuurlijk helpen wij je ook graag verder als je een klacht hebt over de verwerking van je persoonsgegevens. Op grond van de AVG heb je bovendien het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens over onze verwerkingen van jouw persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.