Herfst Oktober 2019 Het nieuws van 2019  November 2019 December 2019 creatief schilderen We zitten er midden in, de herfst.  Een mooi onderwerp om een kleurrijk schilderij te maken. De tafel was versierd met gekleurde bladeren, en er waren voorbeelden voor paddenstoelen. Er werd enthousiast getekend en daarna geschilderd. De blaadjes kregen nerven en mooie kleuren, de paddenstoelen stippen. En kijk eens wat een kustwerken er weer gemaakt werden! Groetjes, Marjon. We waren dit keer met een klein groepje want er waren 4 deelnemers minder door feestjes die ze elders hadden. Ook moesten we leiding Astrid missen, zei is ziek en zal voorlopig er niet bij zijn. Lieve Astrid we wensen je allemaal veel beterschap. Dus moesten we er hard tegen aan. Ze gingen fanatiek aan het wortel schillen voor de wortelsoep met sinaasappelsap en crème fraîche. Wat een rare combi zullen jullie denken maar dat smaakt echt verrukkelijk.Daarna een lasagne met courgette, ook dat ging als een speer. Een Engelse triffle toe. Die hoort eigenlijk met sherry maar dat werd Cointreau likeur, oh jongens wat was dat lekker.  Doordat we allemaal zo hard hadden gewerkt konden we al om half zes aan tafel. En geloof het of niet maar alles was schoon op. Nadat iedereen hielp met opruimen en  was opgehaald kon de leiding al om kwart over acht naar huis. Het was weer een geslaagde kookmiddag. Het kookteam koken Op 12 en 26 oktober zijn we nog verder gegaan met het thema Herfst.Er zijn leuke werkstukjes gemaakt met kastanjes. Ook schilderijen versierd met bladeren zijn prachtig geworden. Op 9 november (ook voor ons nog steeds Herfst) zijn er naar eigen keuze kistjes versierd. Het was weer een gezellige creatieve bijeenkomst.De begeleiders waren onder de indruk hoe fijn ook de deelnemers hiervan hebben genoten.  Groetjes van het Createam creatief Wat eten we vandaag????     ………….STAMPPOT! Wie kent die reclame niet. Nou dat hebben we geweten zondag. We maakten 4 overheerlijke stampotten. Niet de gewone zoals hutspot of boerenkool maar allemaal met net een andere draai eraan. Spruitjes stamppot met kerrie, spinaziestamppot met pesto en ontbijtspek, hete bliksem en zuurkoolstamppot met appel en rozijnen. Dit alles samen met uitgebakken speklapjes, gehaktballetjes en warme worst. Echt eten dat bij de herfst past. Met een lekkere pompoensoep vooraf en een drielaagjes pudding met slagroom toe. Vandaag waren er weer een aantal leiding  niet bij wegens ziekte dus kwam Denise, de dochter van Maureen, met haar twee dochtertjes een handje mee helpen. Lucia werd 70 jaar die die had haar feestje dus na het eten hebben we haar opgebeld en met z’n allen voor haar gezongen. Natuurlijk hebben we besproken wat we met de kerst gaan eten . Nou daar verheugen we on nu al op. Dus tot in december dan kunnen jullie weer meegenieten. Het kookteam koken streetdance en ja hoor afgelopen zaterdag was het zover, de uitvoering van streetdance. 5 zaterdagen waren er inmiddels geweest, nu de uitvoering. Onder leiding van Carol, brachten de streetdancers een prachtige voorstelling. En dat mocht natuurlijk ook gezien worden door een ieder ander. Ouders, begeleiding, broers zussen etc, iedereen was er dan ook.   Eerst nog even oefenen, maar daarna de finale. iedereen deed het fantasisch. lekker nog met warme chocolademelk, en nog een presentje van Sinterklaas. Streetdance gaat natuurlijk door, en wel in januari.Met 6 of 8 lessen gaan we weer om de twee weken oefenen. Met als finale iets heel bijzonders, namelijk een optreden op koningsdag bij Abina!!. Dat gaat dus een mooi feest worden. Voor iedereen nu fijne feestdagen en een goed uiteinde,, tot in januari het streetdanceteam kijk ook naar het filmpje   toneel Gisteren 10 december hadden wij op uitnodiging van Mieke R. een toneeluitvoering voor de bewoners van de Dignahof. Zij houden jaarlijks een galerij vierdaagse en na afloop hiervan trakteerde onze toneelgroep ze op de voorstelling;” De Schakel got talent”. We hebben dit toneelstuk 2 jaar geleden op de Schakel gedaan dus alle kleding en decorstukken konden weer worden gebruikt. Ons toneel was de entreehal van de Dignahof die geheel in kerstsfeer was, maar met wat kleine aanpassingen konden wij het toch omtoveren  voor ons stuk Vanaf de galerij konden de bewoners naar ons stuk kijken. Helaas was onze deelnemer Henk M er niet bij , hij kwam net uit het ziekenhuis dus zijn rol werd door begeleider Martin d V. overgenomen. Nou dat werd een feestje.  De talenten van de Schakel schitterden een voor een en met het slotnummer Fame stond de hele galerij luid mee te zingen. Een oorverdovend applaus aan het eind en met een dank je wel Kerstmuts en een roos kijken we terug op een hele geslaagde avond. De feestdagen liggen alweer een maand achter ons maar toch wil ik jullie verslag doen van ons heerlijke kerstdiner. We hadden heel veel te maken dus in groepjes van twee gingen we aan de slag. Als voorgerecht maakten we verse tomatensoep met eigen gebakken knoflook croutons. Als tussengerecht kwam de gerookte zalmbonbon, gevuld met aardappelsalade. De mond even spoelen met een citroen spoom en dan het hoofdgerecht. Een heerlijke rollade met pommes duchesses, witlof in kaassaus, gewokte spruitjes met spekjes en daarbij stoofpeertjes. Daarna de klapper: het grand dessert met chocolademousse, mini appelflapjes, brownies met walnoot, soesjes en kletskoppen met ijs. Nou je snapt wel dat het flink aanpoten was maar deze koks en de vrijwilligers waren top. Inmiddels zijn we alweer gestart met de volgende groep. Ook daar gaan we weer lekkere dingen mee maken. Blijf ons volgen.   Maureen en haar kookteam Koken Wat boften wij dat we op 21 december 2019 vlak voor de Kerstdagen onze activiteit konden doen. Uiteraard zijn we met z’n allen aan de slag gegaan met het maken van de jaarlijkse Kerststukjes. Zoals jullie op de foto’s kunnen zien zijn de stukjes van de deelnemers weer prachtig geworden. Dat kon eigenlijk ook niet misgaan met de gegeven tips door Agnes de Bruijn en natuurlijk de hulp van onze vaste vrijwilligers. Zo konden we het jaar 2019 weer gezellig en productief afsluiten. Groetjes van het Createam creatief